2017


TARIEVEN

Fotografie
Dagdeel: €675
Dagtarief: €1275,-
Opdrachten in de regio Amsterdam, duur 3 uur of minder: €425,-

Film
Dagdeel: €975
Dagtarief: €1875,-
Opdrachten in de regio Amsterdam, duur 3 uur of minder: €637,50,-
Bijkomende kosten voor muziekrechten gaan in overleg.
Bijkomende voorbereidingsuren gaan in overleg. Bijv. scenario schrijven, draaiboek maken

Reiskosten: €0,35/km

Alle prijzen zijn altijd inclusief nabewerking en exclusief BTW
Doorgaans is er voor 1 uur fotografie 1 uur nabewerking nodig. 
En bij filmen is deze verhouding 1 uur filmen 2 uur nabewerking.
De prijzen zijn dus opgebouwd uitgaande van mijn uurprijs van €75/uur.
En per opdracht is er rekening gehouden met een voorbereidingstijd van 1 uur. 

Meer dagen? Dan gaat er een korting gelden over de dagprijs.
Bij internationale opdrachten worden reisdagen berekend op basis van €600 euro. 
Bijkomende reis- en verblijfkosten gaan in overleg.

Zijn er afwijkende omstandigheden? Wilt u een offerte op maat? Dat maak ik die graag voor u! 
Stuur dan een email naar info@evabloem.nl met de details. 

Ik werk altijd op basis van een vaste prijsafspraak. Zodra een opdrachtgever mij benaderd zal ik een aantal vragen stellen waardoor ik inzicht krijg in de grootte van de opgave en zoek ik daarbij het passende tarief.


LEVERING FOTO’S

De geschoten foto’s selecteer en bewerk ik nauwkeurig. Hierbij zorg ik dat het uiterlijk van de foto’s uniform is en een frisse uitstraling heeft. De foto’s zijn afwisselend verticaal en horizontaal, afhankelijk van het onderwerp. 

De foto’s lever ik in de hoogste kwaliteit en geschikt voor zowel online als print publicatie (in lage en hoge resolutie). Voordat ik de fotobestanden aanlever via WeTransfer deel ik ze d.m.v. een online gallery, waarbij de opdrachtgever eventueel nog op- of aanmerkingen kan doorgeven. LEVERING FILM

Het geschoten materiaal verwerk ik tot een eerste edit en deel ik direct met de opdrachtgever d.m.v mijn Vimeo kanaal. Daarna worden de eventuele op- en aanmerkingen van de opdrachtgever verwerkt in een final edit. Mocht er een extra aanpassingsronde nodig zijn worden hiervoor extra uren gerekend, dit gaat uiteraard in goed overleg zodat de opdrachtgever niet voor verrassingen komt te staan. 

De final edit plaats ik op mijn eigen Vimeo kanaal van waaruit hij gedeeld kan worden en/of het bestand stuur ik via WeTransfer naar de opdrachtgever voor gebruik op zijn/haar eigen kanalen.


Voorbeeld van een korte film - film & edit door Evabloem voor Magiaza | Organic Extra Virgin Olive Oil | www.magiaza.com


Voorbeeld van een campagne film - film & edit door Evabloem voor Club Manhattan | sieraden | www.clubmanhattan.nl


RECHTEN

Bij de aanlevering van de film/foto’s stuur ik ook een gebruikslicentie mee. U bent daarmee vrij om de foto’s te delen via elk medium voor alle doeleinden voor onbepaalde tijd, inclusief commerciële doeleinden mits het voor eigen gebruik en promotie is. Daarmee is het toegestaan om de foto’s te tonen aan de buitenwereld maar niet om de bestanden aan een derde partij te leveren, te lenen of te verkopen. Het gebruiksrecht is namelijk altijd voor 1 partij. Wilt u de foto’s toch met meerdere partijen gebruiken, dan is dat zeker mogelijk. Neem dan contact met mij op, zodat we hier een prijsafspraak over kunnen maken. 

De gebruiker dient de maker van de foto’s te vermelden, het is namelijk wettelijk verplicht. Echter, waar dit vanuit praktisch oogpunt onmogelijk is, geef ik mijn opdrachtgevers de vrijheid hiervan af te wijken. In principe geldt dus: waar mogelijk vermeldt de gebruiker de naam van de fotograaf, bijvoorbeeld direct onder een foto of als verwijzing in een colofon.

Voorbeelden van de naamsvermelding: 
Fotografie: Evabloem
Foto: Evabloem
© Evabloem
Een verwijzing naar de website www.evabloem.com wordt op prijs gesteld maar is zeker niet verplicht. 

Mensen die duidelijk herkenbaar op de foto staan hebben portretrecht. De opdrachtgever dient dit met henzelf te regelen. Ik kan dit op verzoek ook op me nemen, door een ’quitclaim’ formulier mee te nemen en door de desbetreffende persoon te laten ondertekenen. 


ALGEMENE VOORWAARDEN

Ik hanteer de algemene voorwaarden zoals die zijn opgesteld door de Dupho (Association of DutchProfessional Photographers). Deze voorwaarden zijn van toepassing op al mijn overeenkomsten en werkzaamheden.